Lindt – Mistrz czekolady
Lindt to szwajcarska firma produkująca czekoladę i inne słodkie przysmaki. Firma po raz pierwszy otworzyła swoje drzwi w 1845 roku i od tego czasu stała się znanym na całym świecie producentem wysokiej jakości czekolady.
Kim jest Lindt?
Historia Lindta zaczyna się w 1836 roku, kiedy to David Sprüngli-Schwarz i jego syn Rudolf kupili małą cukiernię w Zurychu. Stamtąd sprzedawali czekoladę i inne smakołyki pod nazwą "Sprüngli & Son". Szybko odnieśli sukces i popyt był na tyle duży, że w 1845 roku uruchomiono pierwszą fabrykę. Sklep został później przekazany przez ojca Dawida jego dwóm synom, z których jeden przejął sklep, a drugi syn Rudolf fabrykę. Wraz z rosnącym udziałem w rynku i popytem, Rudolf postanowił rozszerzyć działalność, nabywając m.in. fabrykę czekolady Lindt w Bernie, przyjmując tym samym nazwę, która później stała się synonimem jakości i smaku w klasie samej w sobie.
Od tego czasu firma rozwinęła się z małego rodzinnego biznesu do dużego międzynarodowego przedsiębiorstwa z fabrykami, oddziałami i markami w kilku krajach.
Więcej o Lindt
Lindt rozwija szeroką gamę produktów czekoladowych, znanych z jakości i smaku na najwyższym poziomie, a jednocześnie w rozsądnej cenie. Lindt nie jest tylko klasyczną producentem czekolady, ale nazywa siebie chocolatier - termin ten świadczy o szczególnej wiedzy i pasji do czekolady.
Kto powinien wybrać Lindt?
Warto wybrać Lindt, jeśli cenisz sobie wysokiej jakości czekoladę i dobre surowce. Wiele czekolad Lindt jest tworzonych przez ekspertów posiadających specjalną wiedzę i doświadczenie w produkcji czekolady, dlatego zarówno smak jak i konsystencja są najwyższej klasy. Wszystkie produkty Lindt są stale testowane i sprawdzane, aby zapewnić, że każde ogniwo łańcucha od ziarna kakaowego do czekolady jest doskonałe. Dlatego wybierz Lindt, jeśli jesteś wymagającym zjadaczem czekolady, który potrafi zasmakować głębi i aromatu, jaki może dostarczyć tylko dobra czekolada.
Jakie warianty czekolady Lindt można znaleźć w sklepach?
Produkty Lindt występują w wielu formach, z których wiele będzie znanych z tabliczek czekolady na półkach supermarketów. Czekolada występuje w różnych smakach, np. o wyższej zawartości kakao lub z dodatkiem aromatów takich jak mięta czy chilli.