Opis
Jacobs jest najpopularniejszą marką kawy w Niemczech, gdzie korona na opakowaniach Jacobs jest dobrze znana niemieckim kawoszom od dziesięcioleci.
W tej odmianie Jacobs przedstawił swoją wersję francuskiego klasyka "Café au Lait", stworzoną dla wszystkich, którzy lubią swoją kawę z mlekiem.
Café au Lait jest bardzo podobna do latte, ale w przeciwieństwie do latte jej bazą nie jest espresso, lecz kawa filtrowana. Smak kawy w Café au Lait jest więc nieco mniej intensywny niż w latte. Ponadto, Café au Lait jest zazwyczaj mniej spieniona niż latte.
Innymi słowy, w przypadku Café au Lait otrzymujesz mleczną kawę z przyjemną słodyczą, dobrze nadającą się do użytku rano i po południu. Zaparzasz ją łatwo i szybko w swoim Tassimo, używając tylko jednej kapsułki.
Jacobs wywodzi się z 1895 roku, kiedy to firma została założona w Bremie przez Johanna Jacobsa. Obecnie Jacobs jest najpopularniejszą marką kawy w Niemczech i należy do holenderskiej grupy Jacobs Douwe Egbert, z której kawa Jacobs jest eksportowana na cały świat.
Składniki
odtłuszczone MLEKO w proszku (32%), cukier, syrop glukozowy, kawa rozpuszczalna (15%), całkowicie uwodorniony olej kokosowy, białko MLEKA, stabilizatory (E340), substancje przeciwzbrylające (E551), emulgator (E471, E433).