Opis
Szwajcarska firma Lindt od 1845 roku dostarcza wymagającym smakoszom wysokiej jakości czekoladę. Lindt znany jest ze złotego czekoladowego zająca, który pojawia się w okresie wielkanocnym, pysznych czekoladowych kulek i oczywiście nie mniejszej serii Excellence z szeroką gamą różnych smaków.
W tym wariancie otrzymujesz ekscytujące połączenie głębokiej ciemnej czekolady, do której dodano karmel i sól morską. Lindt naprawdę zwrócił uwagę na szczegóły, bowiem bogaty i solidny smak czekolady jest istotnie odświeżony przez dodatek pikantnego słonego karmelu, który zapewnia harmonijne współgranie głębokich i słodkich smaków.
Jest to czekolada, którą należy się delektować powoli, po małym kawałku, aby smaki zostały naprawdę wchłonięte. Delektuj się nim z filiżanką dobrej kawy, lub kieliszkiem czerwonego wina.
Lindt jest bowiem prawdziwym mistrzem w łączeniu smaków i po raz kolejny pokazał tu, że czekolada może występować w wielu odsłonach. Bo czekolada zawsze dobrze smakuje sama w sobie, ale kiedy łączy się ją z nowymi i ekscytującymi składnikami, tak jak tutaj, dodaje się dodatkowy wymiar, który daje zupełnie nowe doświadczenia smakowe.
Tę pyszną czekoladę wysokiej jakości dostarczamy w 100 gramowej tabliczce.
Składniki
Cukier, masa kakaowa, kawałki karmelu (Cukier, LACTOSE, bezwodny tłuszcz MLECZNY, odtłuszczone MLEKO w proszku, lecytyna rzepakowa, aromat) (5%), cukier karmelizowany (Cukier, masło kakaowe) (5%), masło kakaowe, bezwodny tłuszcz MLECZNY, emulgator (lecytyna SOYA), sól morska (0,3%), aromat, aromat (wanilia). Alergeny: Może zawierać nasiona SEZAMU, ORZECHY