Opis
Czy próbowaliście kawy z Papui Nowej Gwinei? Oto kraj, którego nie widuje się często na kawowej mapie, ale który mimo to ma długą i dumną historię kawy.
Kawa uprawiana w Papui Nowej Gwinei to zazwyczaj arabika. Żyzne gleby, na których rosną kawowce, tworzą kawę o zróżnicowanym i złożonym smaku, w którym można jednocześnie wyśledzić czekoladę, cytrusy i owoce tropikalne. Gwarantowana jest zatem miła niespodzianka przy pierwszym doświadczeniu jej bogatego i złożonego smaku. Innymi słowy - otrzymujesz ekscytującą i egzotyczną kawę, którą powinieneś sobie zafundować, jeśli szukasz nowych kawowych doświadczeń.
Nasza kawa z Papui Nowej Gwinei jest oczywiście również wykonana w 100% z ziaren Arabiki i jak wszystkie kawy z Papui Nowej Gwinei ma bardzo złożone body. Ponieważ mamy tu do czynienia z kawą, która pojawia się z nutami smakowymi mlecznej czekolady, orzechów, owoców tropikalnych i cytrusów - wszystko na raz. Do tego dochodzi filiżanka z bardzo małą goryczką, łagodną kwasowością i body, które jest pełne owocowego aromatu. Wszystko kończy się przyjemnym posmakiem mlecznej czekolady, w którym można również wyczuć nutę skórki pomarańczowej.
Tę ekscytującą kawę zapakowaliśmy w kapsułkę wykonaną z biodegradowalnego, naturalnego materiału. Możesz więc bezpiecznie wyrzucić kapsułki wraz z odpadami domowymi (lub na kompost), ponieważ rozkładają się one same po około 12 tygodniach.
Dostarczamy ją w 10 przyjaznych dla środowiska kapsułkach, które idealnie pasują do Twojego ekspresu Nespresso®.
Te kapsułki nie są powiązane z firmą Nestlé®, nie są przez nią produkowane, zatwierdzane ani wspierane.