Opis
Firma illy stworzyła kawę z ziarnami arabiki single origin z Gwatemali.
Kawa gwatemalska tego typu, ma charakterystyczną kwasowość i wyraźne nuty czekoladowe. Ziarna uprawiane są na terenach górskich na wysokości do 2000 metrów. Połączenie chłodnych temperatur i cieplejszych bryz z Meksyku, wraz z bogatą w minerały górską glebą, stwarza optymalne warunki do uprawy kawy.
Wynik tych doskonałych warunków geograficznych widać wyraźnie w tej mieszance, gdzie otrzymujemy kawę o intensywnym aromacie i charakterystycznej słodyczy, połączonej z uroczymi nutami czekoladowymi.
Otrzymujesz wysokiej jakości kawę, która została wypalona zgodnie z najlepszymi włoskimi tradycjami kawowymi, co skutkuje bogatym i pełnym body, które przychodzi ze smakiem z pewnością docenionym przez większość miłośników głębokiego L.
Dostarczamy tę zapierającą dech w piersiach kawę w postaci ziaren, które możesz zmielić w stopniu, który najlepiej pasuje do Twojego gustu.
Zmieloną kawę można zaparzać w ekspresach filtracyjnych, prasach francuskich i oczywiście w ekspresach do kawy espresso.
Aby uzyskać optymalne wrażenia, zalecamy zmielenie kawy tuż przed jej użyciem.
Firma illy została założona w Trieście we Włoszech w 1933 roku i do dziś jest zarządzana przez potomków założyciela firmy, Francesco Illy. Klasyczne biało-czerwone logo illy jest dobrze widoczne w modnych kawiarniach, a każdego dnia miliony filiżanek kawy illy są wypijane w kawiarniach, biurach i domach na całym świecie. illy jest jednym z pionierów przemysłu kawowego, znanym nie tylko z kawy, ale także z wynalezienia nowoczesnego ekspresu do kawy i najnowocześniejszych opakowań.
Składniki
Palone ziarna kawy