Opis
Do niedawna Peru było stosunkowo nieznanym krajem, jeśli chodzi o produkcję kawy. Podczas gdy sąsiednie kraje, Kolumbia i Brazylia, są synonimami kawy od wielu lat, górskie Andy są rzadko wspominane w odniesieniu do kawy.
W ostatnich latach Peru zdobyło jednak duże uznanie wśród profesjonalnych koneserów kawy, a rozwój wysokiej jakości kawy jest obecnie jedną z marek narodowych.
Część ziaren tej kawy pochodzi z obszaru znanego jako Cajamarca, odległej części Andów Peruwiańskich, gdzie duże wysokości tworzą idealne warunki do uprawy zupełnie wyjątkowej kawy. Ziarna kawy uprawiane na tak dużych wysokościach są znane z tego, że są szczególnie słodkie i aromatyczne, o niższej kwasowości niż ziarna uprawiane na niższych wysokościach, dzięki wolniejszemu dojrzewaniu ziaren.
W mieszance znajdują się również ziarna kawy z Hondurasu, uprawiane na zboczach górskich na wysokości ponad 1300 metrów nad poziomem morza.
Jest to kawa o pełnym smaku z wyraźnymi nutami kwiatów i owoców, stworzona wyłącznie z ziaren 100% Arabiki. Jak to jest typowe dla ziaren kawy uprawianych na dużych wysokościach, otrzymujemy kawę o bardzo niskiej kwasowości i goryczce, co sprawia, że jest bardzo zdatna do picia. Kawa ma łagodne body, dzięki czemu można się nią delektować filiżanka po filiżance.
Kawa posiada certyfikat ekologiczny i jest uprawiana zgodnie z zasadami Fairtrade. Co więcej, do obróbki ziaren użyto metody płukania, która pozwala zachować wszystkie pyszne aromaty kawy.
Ciesz się doznaniami smakowymi typowej kawy mountain ridge o owocowym, pełnym body, z pewnością stanie się ulubioną kawą większości miłośników głębokiego L.
Dostarczamy ją w opakowaniu zawierającym aż 96 kapsułek, dzięki czemu nie musisz się martwić, że zabraknie Ci kawy.
Składniki
Kawa palona i zmielona