Opis
Z Supremo otrzymujemy mieszankę Espresso z włoskiej Gimoki. Nie oznacza to, że ziarna mogą być używane tylko do espresso, ale odzwierciedla proces palenia, jakiemu zostały poddane.
Włoska kawa jest zazwyczaj skoncentrowana na Espresso, gdzie ziarna są palone nieco dłużej i w wyższej temperaturze niż w przypadku innych rodzajów kawy. Dzięki temu powstaje kawa o lekko przypalonym i ciemniejszym odcieniu, w której bardziej widoczne są naturalne olejki z ziaren.
W tej mieszance otrzymujemy kawę stworzoną zgodnie z włoskimi tradycjami palenia, co oznacza kawę, która jest na wyższym końcu skali pod względem mocy, w porównaniu z tym, czego zwykle doświadczamy w przypadku średnio palonego wariantu. W smaku wyczuwalne są nuty migdałów, czekolady i karmelu, a body jest miękkie i kremowe.
Dzięki zmielonym ziarnom otrzymujemy kawę, która nadaje się nie tylko do espresso, ale którą można również stosować w ekspresach filtrujących, prasach francuskich lub zalewarkach.
Aby uzyskać najlepsze rezultaty, zalecamy zmielenie ziaren tuż przed użyciem.
Gimoka to włoska producent kawy, której historia sięga początku lat 80-tych. Ze swojej bazy w Andalo Valtellino w Lombardii, Gimoka jest jedną z wiodących włoskich palarni kawy z eksportem do ponad 50 krajów.
Składniki
Palone ziarna kawy