Opis
Firma Lindt opracowała białą czekoladę, do której dodano wanilię z Madagaskaru.
W tym wariancie otrzymujemy czekoladę, która jest szczególnie znana ze swojego waniliowego smaku i kremowej konsystencji.
Biała czekolada jest słodsza od ciemnej, ma bardziej kremową konsystencję i znany jest jej mleczny smak. Lindt podkreślił te naturalne smaki dodając do czekolady wanilię z Madagaskaru.
Biała czekolada może nie jest najbardziej popularnym rodzajem czekolady, a smak czekolady jest oczywiście subiektywny, ale kiedy przygotowuje ją taki mistrz czekolady jak Lindt, jest to coś ciekawego, nowego i zdecydowanie wartego spróbowania. I kto wie, może będzie to Twoja nowa ulubiona czekolada!
Zmiana jest dobra, a jeśli nie próbowaliście wcześniej białej czekolady lub nie próbowaliście jej od dawna, to zdecydowanie możemy polecić spróbowanie tej. Tutaj masz gwarancję wybitnego przedstawiciela białej czekolady, stworzonej z renomowaną jakością Lindta.
Szwajcarski Lindt dostarcza światu pyszną czekoladę od 1845 roku. Lindt jest znany z pysznych czekoladowych trufli z kremowym nadzieniem, złotych wielkanocnych zajączków i wreszcie z tabliczek czekolady Lindt Excellence o różnorodnych smakach.
Składniki
Cukier, tłuszcz kakaowy, MLEKO pełne w proszku, LAKTOZA, emulgator: lecytyny (SOJA), naturalny aromat wanilii Madagaskar, ekstrakt z wanilii Bourbon. Może zawierać ORZECHY LASKOWE i inne ORZECHY.